Tarife mai mici la roaming începând cu această lună

163

Începând de luna aceasta, tarifele mai roaming vor fi mai scăzute, indiferent de compania la care sunteți abonat. Aceasta este prima etapă din aplicarea unui pachet telecom, adoptat de Parlamentul European, care prevede interzicerea taxelor suplimentare pentru „roaming” la utilizarea telefoanelor mobile în alte state din UE începând cu iunie 2017.

Astfel că de la sfârșitul lunii aprillie, taxele de roaming, adăugat la prețul plătit acasă nu trebuie să depășească: – €0,05 pe minut pentru apelurile vocale, €0,02 pentru mesajele text (SMS), sau €0,05 pe megabyte la utilizarea internetului mobil.

Taxele de roaming pentru a suna, trimite mesaje text și a utiliza internet mobil în altă țară din UE vor fi interzise începând cu 15 iunie 2017.

Dacă operatorii de telefonie mobilă pot să dovedească faptul că nu pot recupera costurile și că acest lucru afectează prețurile interne, autoritățile naționale de reglementare îi pot autoriza să impună taxe suplimentare minime în circumstanțe excepționale, pentru a acoperi aceste costuri. Deputații Parlamentului European au obținut garanții că aceste autorități naționale vor avea instrumente pentru a amenda sau a respinge aceste taxe suplimentare.