Debutanţii au luat cu asalt posturile de asistent ale Spitalului Judeţean

265

Nu mai puţin de 132 de candidaţi s-au înscris pentru posturile de asistent medical debutant scoase la concurs de SJU Slatina. Au fost validate 125 de dosare, înscrise pentru 20 din cele 26 de posturi vacante. Cea mai mare concurenţă- 11 candidaţi pe-un post, se înregistrează la secţiile Gastroenterologie- Ambulatoriul integrat şi Seriviciul Primire şi Externare a Bolnavilor.

A curs cu candidaţi la concursul organizat în această perioadă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru posturile de infirmieri, brancardieri, asistenţi medicali principali şi asistenţi debutanţi, înregistrându-se cte 5-6 candidaţi pe-un loc. Deşi cele 50 de posturi ar acoperi doar un sfert din deficitul de personal, iar numărul candidaţilor a fost unul record, majoritatea locurilor au rămas tot vacante, puţini fiind cei care au reuşit să treacă de proba scrisă. Din cele 14 posturi de infirmieri s-au ocupat în urma concursului doar 4, toate cele 5 posturi de brancardieri au rămas vacante, iar din cele 5 posturi de asistent medical principal doar pentru unul se mai susţine astăzi concurs-la interviu ajungând doar un candidat.
Aşteptările managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina privind numărul mare de înscrişi pentru posturile de asistenţi debutanţi s-au adeverit, aceştia depăşind într-adevăr o sută. S-au înscris 132 de candidaţi pentru 20 de posturi la Blocul Operator Central, Gastroenterologie – Ambulatoriul integrat, Nefrologie, Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, ORL, Oftalmologie, Neurologie, Neonatologie, Serviciul de Primire şi Externare a bolnavilor- Cabinet Obstetrică Ginecologie I, Serviciul Primire şi Externare Pediatrie, Medicină Internă, Oncologie Medicală, ATI. 7 dosare au fost respinse pe motivul neîndeplinirii criteriului privind studiile. Concursul se va organiza pe 12 aprilie- proba scrisă, ce va fi găzduită, dat fiind numărul mare de înscrişi, de Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, în clasă supravegheată video. Interviul este programat pe 29 aprilie.
Posturile rămase vacante vor fi scoase din nou la concurs, până la ocupare.