Ucis de malul de pământ în timp ce lucra la canalizare

637

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Verguleasa, şi-a găsit sfârşitul astăzi, în jurul prânzului, sub un mal de pământ. Angajat al unei societăţi piteştene, acesta executa lucrări la reţeaua de canalizare a comunei Găvăneşti.

Circa 30 de minute s-au chinuit echipajele medicale să resusciteze un bărbat intrat în stop cardio-respirator, fără succes. În vârstă de 58 de ani, acesta a fost surprins de un mal de pământ în timp ce executa lucrări la reţeaua de canalizare a comunei Găvăneşti, sat Băleasa. La faţa locului s-au deplasat o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță. „În momentul sosirii echipajelor, bărbatul era acoperit de pământ până la nivelul brâului. Pompierii, împreună cu muncitorii prezenți la fața locului au reușit să-l scoată pe bărbat din canalul cu înălțimea de circa doi metri și lățimea de 60 de centimetri, după aproximativ zece minute”, declară plutonier major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU.
Cum acesta era angajat al unei firme din Piteşti )Europan) care demarase lucrarea în localitatea Găvăneşti în urmă cu două luni, accidentul va fi cercetat şi ca unul de muncă. „Persoana desfăşura activitate în cadrul unei lucrări executate de o firmă. Deocamdată nu ştim dacă muncea cu forme legale, avem o echipă de inspectori de muncă la faţa locului. Cazul este cercetat ca şi accident de muncă”, ne-a declarat Cristian Ungureanu, inspector-şef ITM Olt.
De la începutul anului, în Olt s-au înregistrat 5 cazuri de accidente de muncă soldate cu incapacitate temporară de muncă şi 5 cu lucrători accidentaţi uşor. Acesta este al treilea accident de muncă mortal din acest an.