Oltul, sărit din lista angajărilor la Pompieri şi Jandarmi

697

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă  şi cel al Jandarmeriei Române au demarat procedura de încadrare a 450 de pompieri şi 250 de janrami, recrutarea urmând a se face exclusiv prin rechemarea în activitate. În Olt nu a fost scos la concurs niciun post, gradul de ocupare al celor două inspectorate judeţene fiind unul destul de ridicat.

Dacă la Poliţie s-au scos la concurs circa 1900 de posturi, dintre care 15 la Olt, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt nu vor face angajări în această perioadă. IGSU a scos la concurs 450 de posturi la nivel naţional în scopul reducerii deficitului de personal, prin 30 de unităţi subordonate. Posturile sunt alocate în raport cu activităţile desfăşurate la nivel teritorial şi vizează patru categorii de funcţii din corpul subofiţerilor militari. Sursa de recrutare face referire exclusiv la subofiţeri în rezervă ce îndeplinesc condiţiile necesare, în vederea rechemării în activitate.

Oltul nu a fost inclus pe listă cu posturi vacante, având un grad de ocupare de 99,7%. Doar două posturi sunt vacante în grila ISU Olt, acestea urmând a fi ocupate din sursă internă.

La rândul său, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române organizează concursuri pentru ocuparea a 250 posturi vacante de subofiţer operativ principal (ordine publică/pază şi protecţie instituţională) din structurile operative ale Jandarmeriei Române prin rechemare în activitate, printre unităţile unde urmează a se face angajări nenumărându-se şi IJJ Olt. Unitatea olteană nu are niciun post vacant de subofiţer operativ, la nivelul întregului personal gradul de ocupare fiind de 99%.