Corabia, iluminată cu LED-uri

418

Primăria Corabia a finalizat un proiect de reabilitarea parţială a sistemului de iluminat public, montând aparate moderne cu LED-uri, precum şi camere de supraveghere la intrările în oraş. Investiţia se ridică la 1,3 milioane lei.

Un oraş iluminat modern, cu flux luminos constant, folosind un consum redus de energie şi un cost al investiţiei mic reprezintă principalele motive pentru care Primăria Corabia a ales să reabiliteze sistemul de iluminat public nu clasic, ci folosind tehnologii moderne. Pentru reabilitarea şi modernizarea parţială s-au ales proiectoare şi aparate cu LED-uri cu o durată de viaţă mare şi cu o autonomie de funcţionare de până la 50.000 de ore. Noul sistem va aduce la bugetul local o economie de până la 40% faţă de lămpile HID. Totodată, pentru siguranţa locuitorilor, administraţia locală a montat şi camere video la intrările în oraş.
„Reabilitarea şi modernizarea parţială constă în montarea pe stâlpii existenţi a 1500 aparate de iluminat stradale cu LED-uri, 3 aparate de iluminat cu cameră de supraveghere, 20 proiectoare cu LED-uri şi 28 aparate de iluminat interior. Valoarea contractului este de 1.314.749,67 lei, iar lucrarea este executată de Electromagnetica Bucureşti”, declară Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia.