Românii vor să știe câți migranți avem în țara noastră

231

O interpelare adresată ministrului de Interne Petre Tobă va face lumină în chestiunea numărului real de migranți veniți pe teritoriul României în 2015 și în 2016. Președintele Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, i-a adresat astăzi o interpelare ministrului în care îi solicită acestuia să pună capăt secretomaniei și să aducă la cunoștința publicului datele reale referitoare la migranți.

 Numărul real de migranți veniți în România rămâne un secret pentru opinia publică, iar acest lucru nu corespunde cu datoria autorităților publice de a informa cetățenii români asupra unei chestiuni foarte importante pentru țara noastră. Vă solicit de aceea să îmi comunicați public în răspunsul la această interpelare numărul real al migranților veniți în țara noastră în anul 2015 și în perioada din 2016 care a trecut până acum, țările de origine ale acestor migranți și unde se află în prezent cazați acești migranți.
 

Publicul român are dreptul să știe ce se întâmplă pe teritoriul statului român, iar Ministerul de Interne are datoria transparenței pe această temă. Indiferent că în evidențele statului român figurează ca refugiați, migranți sau sub altă denumire sau că au venit legal sau ilegal, vă solicit să faceți publice aceste date, precum și când vor veni următoarele grupuri, pentru că aveți cu siguranță evidența lor precum și programul pe baza căruia vor fi aduși și următorii migranți.

Ascunderea acestor cifre nu face decât să crească suspiciunea cetățenilor că, fără știrea lor, sunt aduși în România mai mulți migranți decât cei declarați oficial. Românii sunt oricum, în majoritatea lor, împotriva acestui proces. Secretomania autorităților române în această privință reprezintă un semnal de alarmă că în desfășurarea primirii migranților se întâmplă lucruri grave, se anunţă într-un comunicat de presă.