Lecţia de omenie, dată de o tânără din Strejeşti

955

O tânără din Strejeşti le dă multora o adevărată lecţie de omenie. Neli Maria se implică în a promova cazurile disperate care au nevoie urgentă de ajutorul semenilor, realizând o pagină de socializare dedicată exclusiv acestor oameni. Implicarea sa a adus celor aflaţi în suferinţă nu numai ajutorul financiar de care depinde viaţa lor, ci prieteni care îi susţin, îi încurajează să lupte cu boala sau care le întind o mână de ajutor prin îndrumare, informaţii sau deschiderea unor uşi la care nu ştiau că trebuie să bată.

Are doar 20 de ani şi este o tânără mămică. Locuieşte la ţară şi se ocupă de creşterea micuţului, dar asta nu o împiedică să depăşească graniţele satului. Zilnic cunoaşte oameni şi ajută semeni, internetul facilitându-i contactul cu orice persoană interesată să primească sau să ofere ajutor. A creat o pagină de socializare specială, intitulată sugestiv „Împreună pentru viaţă”. A pornit cu prezentarea cazului unui copil de nici doi ani din comuna sa, diagnosticat cu o boală cruntă- cancer cerebral, ţinându-i în permanenţă pe cei interesaţi de starea micuţului Eduard Enache, apoi a continuat să prezinte cazul lui Ionuţ Simion- un tânăr diagnosticat cu cancer la ficat şi metastaze osoase şi, cu siguranţă, nu se va opri aici. Şi face aceste lucruri total dezinteresat, doar din dorinţa de a-i mobiliza pe oameni să conştientizeze cât de important este să fie alături unul de altul.

Bazar caritabil

„Acestă pagină a fost creată din dragoste pentru cei aflaţi în suferinţă. Dorinţa noastră e să arătăm că Împreună putem lupta pentru viaţă. Ideea nu mi-a venit tocmai mie. Nu știam nimic despre crearea unei pagini. Totul a pornit de când am aflat ca Edi are cancer. Ştiind că tatăl lui are mare nevoie de bani, am încercat să caut soluţii. Şi am găsit două femei minunate- Nicoleta şi Cornelia care ne-au ajutat enorm în demersul nostru de a strânge bani pentru Edi”, povesteşte Neli.
Cu ajutorul celor care i-au devenit în scurt timp şi prietene foarte bune, Neli a creat pagina de socializare unde a prezentat cazul lui Edi, îndemnându-i pe cei care doresc să ajute să doneze în contul deschis pentru copil, iar pe cei care nu dispun de o situaţie financiară bună însă vor să ajute i-a îndrumat spre pagina de socializare creată de cele două surori- „Inimi solidare”, un mic bazar caritabil, prin intermediul căruia oamenii cu suflet mare pot pune la vânzare sau cumpăra diverse obiecte, banii fiind viraţi cazurilor prezentate.
Cazul lui Edi a mobilizat mulţi oameni sensibilizaţi de durerea unui suflet atât de mic, fiind strânşi circa 15.000 de lei, bani care au ajutat familia disperată.
Impresionat este că toată această activitate de implicare, de dăruire sufletească, a pornit exclusiv din dorinţa de a ajuta un suflet. „Nu este niciun fel de rudenie între noi. Eu sunt măritată de 4 ani aici şi ne cunoaștem tot de 4 ani. M-a impresionat foarte tare să aflu că un copil atât de mic are cancer, fiind şi eu mamă la rândul meu. Aşa că pagina a fost creată pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință, mai precis pentru oameni bolnavi de cancer care nu au posibilitatea să se descurce singuri.”, spune Neli.

„A fost nevoie să aud o singură dată un simplu mulțumesc”

Se spune în popor că mama se satură dacă-şi ştie copiii sătuli. Aşa şi cu această tânără. Este de ajuns ca cineva să aprecieze o postare şi să se implice pentru a mări comunitatea „împreună pentru viaţă”, pentru ca tânăra olteancă să simtă satisfacţia că este pe un drum bun, că există şi oameni cu suflet mare. De ce face asta când ar putea să aibă alte activităţi specifice vârstei? Ne răspunde sincer: „A fost nevoie să aud o singură dată un simplu „mulțumesc!” din inimă care pentru mine a fost ceva de nedescris… E o bucurie să şti că ca poți ajuta pe cineva fără să ceri nimic în schimb. Pagina „Împreună pentru viaţă” nu se va opri aici! Eu mă gândesc că toţi ar trebui să ne gândim la suferința celui de lângă noi. Chiar dacă acum suntem bine, nu cunoaștem ce ne va aduce ziua de mâine. Dacă tu nu ajuți pe nimeni niciodată, când va veni ziua să fii şi tu ajutat…”.
Neli Maria spune că ceea ce face acum este o experienţă unică, de pe urma căreia s-a ales cu două prietene şi cu satisfacţia că oamenii pot fi mobilizaţi să ajute un caz disperat, că pot fi şi buni. Tânăra din Strejeşti ne dă tuturor întâlnire pe facebook, unde ne îndeamnă să ne implicăm, să le dăm o şansă celor ce luptă să trăiască.