Ucisă cu bestialitate pentru pensie

419

Aseară procurorii Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Constantin Alin Veliscu, autorul oribilei fapte, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată.

Tânărul în vârstă de 28 de ani din comuna Deveselu a pătruns în locuința unei bătrâne de 80 de ani cu gândul de ai fura acesteia pensia, în urma loviturilor primite victima decedând.

“În fapt, s-a reținut că în seara zilei de 28 martie 2016, în jurul orei 21:00, inculpatul a pătruns fără drept în domiciliul victimei, Zoia Barbu, în vârstă de 80 de ani, din aceeași localitate, împrejurare în care a exercitat acte de violență fizică asupra acesteia, pentru a o determina să-i remită suma de 517 lei, pe care victima o primise în cursul acelei zile, cu titlu de pensie. Ca urmare a loviturilor aplicate victima a decedat, fiind găsită în data de 29.03.2016, în jurul orei 18:00. Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist rezultă că victima prezintă multiple echimoze faciale, plăgi contuze, excoriații și creptații osoase la nivelul toracelui, apreciindu-se ca leziunile de violență s-au produs prin lovire cu și de corpuri dure și compresiune între planuri dure”, se arată în comunicatul de presa al Parchetului Olt.

În urma întrunirii condițiilor prevăzute de lege, în cursul zile de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita arestarea preventivă a inculpatului Constantin Alin Veliscu pentru o perioadă de  30 zile.