Primărița Craiovei a primit arest la domiciliu

204

Magistrații au decis astăzi ca primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu să fie cercetată penal în arest la domiciliu.

În cazul primarului din Craiova, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au propus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Procurorii au formulat pe numele ei opt capete de acuzare, inclusiv de luare de mită, exercitarea influenței politice pentru a obține foloase și spălare de bani. Primărița Craiovei va fi arestată la domiciliu, potrivit deciziei magistraţilor Tribunalului Bucureşti, după ce procurorii DNA au decis reţinerea sa pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al DNA, „în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări”. Se pare că, aceste donaţii ar fi fost folosite pentru „realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei”.

„Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”, se mai arată în comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor DNA, edilul ar fi beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spațiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016.