Împreună în paşi de dans

245

Sala de spectacole a Casei de Cultură a Tineretului Balş a devenit astăzi neîncăpătoare pentru sute de elevi, părinţi şi profesori veniţi să susţină concurenţii la etapa judeţeană a Concursului Naţional de Dans „Împreună pentru viitor”.

Un concurs de dans special, dedicat elevilor cu sau fără probleme de sănătate, aflat la faza judeţeană, s-a desfăşurat astăzi la Balş, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC). Concursul Naţional de Dans „Împreună pentru viitor” aduce laolaltă copii cu nevoi speciale şi copii normali, care fac echipă, demonstrând în paşi de dans că pot trăi un viitor împreună. Astfel, pe scenă au urcat echipe mixte participante la secţiunile dans tradiţional şi dans modern, formate din copii cu dizabilităţi care provin din centre şcolare pentru educaţie incluzivă şi voluntari de la şcolile normale din judeţ. Prestaţiile dansatorilor au impresionat juriul şi au rupt ropote de aplauze de la cei veniţi să-i susţină.
Premiul I şi dreptul de a reprezenta judeţul la faza naţională a revenit Echipei Happy Clowns formată din elevi voluntari ai Colegiului Tehnic Balş şi elevi beneficiari ai Şcolii Gimnaziale Speciale Balş.