Jandarmii îşi arată forţa, de ziua lor

335

Mâine, începând cu ora 11.30, jandarmii olteni vor organiza în stradă ateliere interactive de arte marţiale, în cadrul cărora copiii se pot antrena alături de instructorii unităţii, defilări cu autospeciale de intervenţie, câini de serviciu şi mijlocace de intervenţie antiteroristă. Acţiunea se va desfăşura în faţa Prefecturii Olt şi Consiliului Judeţean Olt, IJJ Olt marcând astfel 166 de ani de jandarmerie în România.

Zi specială mâine pentru jandarmii olteni, Inspectoratul Judeţean Olt sărbătorind 166 de ani de la înfiinţarea primei structuri în România. Pentru că Ziua Jandarmeriei Române este pe 3 aprilie, zi în care vor fi organizate acţiuni de Ziua Nato, IJJ Olt va organiza mai devreme o serie de manifestări care vor debuta la ora 11.00, cu o adunare festivă în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, unde în prezenţa oficialităţilor, a personalului unităţii şi reprezentanţilor mass-media vor fi prezentate mesajele de felicitare adresate cu ocazia Zilei Armei, vor fi prezentate recompensele acordate celor mai merituoşi jandarmi olteni şi se vor înmâna colaboratorilor diplome aniversare.
Un moment special va fi organizat în stradă. “Pentru a vă familiariza cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, începând cu ora 11.30, activităţile vor continua cu organizarea unor standuri de prezentare, puncte de contact şi informare în spaţiul public, pe B-dul A.I. Cuza din municipiul Slatina, în zona Consiliului Judeţean Olt și a Instituției Prefectului-Județul Olt. Vor fi organizate ateliere interactive, precum cel de prezentare a trusei criminalistice şi cel de arte marţiale, unde copii se pot antrena cu instructori jandarmi. Veți putea vedea autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare.“, este invitaţia unităţii, adresată tuturor slătinenilor care doresc să afle mai multe despre activitatea jandarmilor.