Apa de ploaie, scoasă din factură la Slatina

343

Factura pe care slătinenii o vor primi pentru consumul de apă potabilă va fi mult mai mică. Consilierii locali au votat ieri eliminarea de la facturare a apei meteorice preluate în reţelele publice de canalizare.

Începând de mâine, slătinenii vor plăti doar apa pe care o consumă şi pe cea uzată preluată de canal, Primăria Slatina ajungând la concluzia că până acum a inclus în factură în mod abuziv şi cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua publică de canalizare, calculând „după ureche” cantitatea împărţită pe locatar. „Decizia a avut la bază o serie de nemulţumiri ale cetăţenilor municipiului Slatina privind costurile apei meteorice preluate în reţeaua de canalizarea care ajung uneori să fie mai mari decât costurile apei folosite de consumatorii casnici într-o lună, iar la proprietarii-persoane fizice nu se poate dimensiona clar cantitatea de apă meteorică preluată de sistemul public de canalizare în condiţiile în care nu există racorduri distincte pentru preluarea apelor meteorice la imobilele respective şi, în acest fel, nu se poate factura cantitatea de apă pluvială care ajunge în pământ sau se preia la canalizare. Noua reducere de tarif va intra în vigoare începând cu luna aprilie”, se menţionează într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre de către cabinetul primarului.
Măsura a fost aprobată ieri în şedinţa Consiliului Local, după ce în urmă cu două luni se stabilea, tot în urma nemulţumirii unor slătineni, dar şi a acuzelor aduse de către candidatul liberal la funcţia de edil al Slatinei, reducerea cantităților de ape uzate preluate la canal și epurate de la 100%, la 80% „până la efectuarea unui studiu de specialitate”. Până la începutul anului, slătinenii plăteau 7,31 lei pe un metru cub de apă consumată, incluzând canalizare şi epurare 100% (apă- 3,12 lei, canal- 1,62 lei, epurare- 2,57 lei), reducerea cantităţilor de ape uzate dând un total pe metru cub de 6,48 lei.