Infirmierii au trecut de interviu. Mâine se „bat” 6 candidaţi pe-un loc de brancardier la UPU

371

Din 45 de candidaţi pentru 13 posturi de infirmieri, doar 4 au reuşit să intre astăzi la proba de interviu, toţi fiind declaraţi admişi pentru ocuparea posturilor. Concursul pentru angajarea celor 50 de cadre medii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina continuă mâine cu proba scrisă pentru posturile de brancardier, la care s-au înscris cinci concurenţi pe-un loc.

Concurenţă la spital mai ceva ca pe locurile fără taxă la o facultate de stat. Dacă pentru 13 posturi de infirmier s-au înscris 45 de candidaţi, la brancardieri pe 5 locuri s-au înscris 24 de candidaţi, la asistenţi medicali conducerea deja anticipând că va avea nevoie de o sală mai încăpătoare, aşteptându-se ca înscrierile să depăşească suta de aspiranţi.
Astăzi a avut loc proba de interviu pentru posturile de infirmieri, din cei 45 de concurenţi care au susţinut proba scrisă pe 25 martie fiind admişi doar patru. Deşi 8 candidaţi pentru posturile de la secţiile Obstetrică-Ginecologie I şi II, ATI, Chirurgie şi ortopedie infantile, Chirurgie plastic şi microchirurgie reconstructive, Cardiologie şi Pediatrie au contestat punctajul obţinut la proba scrisă, niciunul nu a reuşit ca în urma recorectării să fie declarat admis, notarea nepăşind 26 de puncte.
Toţi cei patru candidaţi au reuşit să treacă de interviu, urmând a ocupa posturile de infirmieri la Chirugie toracică, secţia Chirurgie generală, secţia Chirurgie şi ortopedie infantilă şi Neurologie. Pentru cele 10 posturi pentru care nu s-au găsit angajaţi urmează să fie demarată o nouă procedură de scoatere la concurs.

Concurenţă şi la brancardieri

Concursul pentru cele 5 posturi de brancardieri, pentru care s-au înscris 24 de candidaţi, se va desfăşura mâine- proba scrisă, iar pe 6 aprilie este stabilit interviul. Concurenţa este una acerbă, pentru cele două postrui la Blocul operator înscriindu-se şase candidaţi, iar pentru cele trei de la Unitatea de Primiri Urgenţe- 18 candidaţi.
Asistenţii principali vor intra în concurs pe 5 aprilie pentru 5 posturi, iar debutanţii pe 12 aprilie, pentru 26 de posturi. Ultima probă va avea loc pe 29 aprilie. Examenul se organizează în sala de conferinţe a Ambulatoriului, excepţie făcând cel pentru ocuparea posturilor de asistenţi medicali debutanţi, la care sunt aşteptaţi să se înscrie peste 100 de candidaţi, care se va susţine la Colegiul Tehnic Metalurgic, în săli de asemenea dotate cu supraveghere video.
Pe lângă măsurile de susţinere a probei scrise pe caiete de teză pretipăritre şi sub supraveghere video, conducerea SJU a luat şi măsura suplimentară de înregistrare audio a probei de interviu.