Cel mai nou truc al fumătorilor. Ies afară să fumeze și apoi dispar… fără să achite nota de plată

207

 

Vasilica Miron, senator PNL, a arătat că a primit petiţii de la restaurante, arătând că există situaţii în care clienţii spun că merg afară să fumeze şi nu mai achită nota de plată.

 ‘Am primit şi foarte multe petiţii de la restaurante, cluburi, pub-uri. În ultima perioadă, după ce că au venituri foarte mici din cauză că nu se mai fumează, se confruntă şi cu alte probleme pentru că, de exemplu, în Centrul vechi toţi spun că ies la fumat şi nu-şi mai achită notele de plată‘, a arătat ea.

Tocmai de aceea, senatorii din comisia Juridica au avizat, miercuri, favorabil o serie de propuneri care schimba definitia locurilor in care se poate fuma.

Potrivit modificarilor aduse:

– spațiul public închis în care nu se poate fuma este format dintr-un acoperiș, plafon sau tavan care este încadrat de pereți de jur împrejur

– fumatul va fi permis în camere special amenajate, cu respectarea următoarelor condiții – să servească exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare.

Proiectul se afla momentan in stadiul dezbaterilor din comisiile parlamentare si poate fi schimbat pana cand intra la votul in plenul Senatului. Forma adoptata de Senat trebuie ulterior votata si de Camera Deputatilor.