Foişorul cu alimente şi răcoritoare al Clubului Nautic, scos la licitaţie

386

Primăria Slatina pregăteşte pentru deschidere Clubul Nautic în a doua jumătate a lunii mai, urmând să scoată la licitaţie spaţiul comercial din incintă. Preţul de pornire al licitaţiei va fi aprobat mâine în şedinţa Consiliului Local, proiectul prevăzând suma de 4 euro/mp/lună.

Inaugurat anul trecut însă nedeschis publicului din lipsa personalului, Clubul Nautic şi de Agrement „Palaja Olt”, situat pe malul stâng al Oltului, va deveni funcţional din a doua jumătate a lunii mai. Primăria a angajat mai mult de jumătate din salariaţi, în aprilie fiind organizat concursul pentru personalul vacant- nouă posturi de antrenor tir cu arcul, antrenor caiac canoe, instructor fitness, salvator acvatic şi îngrijitor.

Cum zona se agremenet va fi una atractivă în perioada sezonului estival, iar administratorul Clubul Sportiv Municipal Slatina nu poate desfăşura activitate de comerţ, singura soluţie pentru ca Foişorul să fie funcţional cu destinaţie alimentaţie publică este darea spre închiriere şi exploatare a spaţiului în suprafaţă construită de 27,35 m2 şi utilă de 23,65 m2.

Consilierii locali vor vota mâine încheierea unui contract de închiriere pe o perioadă de 5 luni de zile pentru Foişor, cu un preţ de pornire al licitaţiei de 4 euro/mp/lună. Pot participa la licitaţie persoane juridice care nu au înscrise menţiuni la Registrul Comerţului referitoare la falimente, condamnări, abuz de încredere, amenzi, abateri; au prevăzut în statutul societăţii obiectul de activitate comerţ cu amănuntul;să nu aibă impozite şi taxe neplătite la termenele legale de plată către bugetul general consolidat şi la bugetul local şi să nu aibă datorii (debite) faţă de Primăria Slatina.

Închirierea spaţiului comercial se va face în vederea comercializării diverselor produse alimentare şi băuturi alcoolice cu excepţia celor spirtoase. Chiria va reprezenta venit la bugetul local.

Obiectivul de agrement a fost realizat de la zero cu fonduri europene, proiectul având o valoare totală de 36,2 milioane lei, din care finanțare nerambursabilă 9,38 milioane lei. A fost amenajată o suprafaţă de 6,96 ha- modernizată zona de plajă, piscine, dușuri, vestiare, debarcader hidrobiciclete și bărci cu vele, construite teren de minifotbal multifuncţional, teren de tenis, teren special de beach-volei, zona minigolf, teren tir cu arcul, zona specific escaladei, pista asfaltată pentru biciclete, amenajări specifice rollerilor, parcare, centru fitness şi centru Spa.