Onțanu, arestat preventiv pentru 30 de zile

272

Președintele interimar al UNPR, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu a revenit în Arestul Central al capitalei în această dimineață. El s-a predat după ce judecătorii Curții de Apel București au decis să admită solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile. Sentința nu este definitivă. Onțanu este acuzat de luare de mită într-un caz de restituire.

 Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, în perioada 2006 – 2007, el a acceptat primirea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare – cumpărare fictive către suspecta Loredana Claudia Radu și o altă persoană, interpuși indicați de edil.