154 de elevi olteni calificați la faza națională a Olimpiadelor școlare

203

 După ce la simulările de la Evaluările Naționale și cele de Bacalaureat elevii olteni au obținut note destul de mici, unitățile de învățământ oltene se pot lăuda cu elevii care au participat le olimpiadele județene și care s-au calificat la etapele naționale.

“Anul acesta la Olimpiadele Județene pe discipline au participat un număr relativ mare de elevi, faptul că avem 154 de calificați la faza națională înseamnă un indicator pozitiv pentru activitatea care se desfășoară în școlile din județul Olt”, a declarat Felicia Man, inspector general IȘJ Olt.

Deși la examenele finale limba română, și mai ales matematica pun mari probleme elevilor, nu același lucru se întâmplă și în cazul olimpicilor. La română și matematică,  pentru  faza națională s-au calificat 20, respectiv 18 elevi. La științele exacte, fizică, chimie și biologie s-au  calificat peste 20 de elevi.  36 elevi au obținut note ce l-au asigurat trecerea în etapa națională la limbi moderne. Deși limba latina nu mai prezintă interes pentru o mare parte dintre elevi, se pare că această disciplină este stăpânită destul de bine de șase elevi olteni.

“Elevii participanți sunt din multe școli oltene. Sunt de la Colegiul  Național “A.I. Cuza” din Corabia, “Ion Minulescu”, Slatina, Colegiul Național “Radu Greceanu”, CNV “Nicolae Titulescu”, liceul Teoretic “Mihai Viteazu”, ”Ion Gh. Roșca” din Osica de Sus, “Tudor Vladimirescu”, “Petre Pandrea”, Liceul Tehnic din Balș, “Tudor Vladimirescu” Drăgănești, “Alexe Marin”, “PS Aurelian”, Liceul Tehnic- Iancu Jianu, Colegiile agricole din Caracal și Slatina,  dar și de la școli generale, “Virgil Maziliu”,”Eugen Ionescu”, “Deveselu”, “C-tin Brâncoveanu”, “Șț. Protopopescu”, numărul 3, școala generală Slătioara și “Gheorghe Magheru” Corabia”, a completat Man.

Cei mai mulți olimpici sunt de la școala gimnazială “Eugen Ionescu” și Colegiul Național “Ion Minulescu”