Județ sărac, dar cu biserici pretențioase

520

Unitățile de cult din municipiul Suceava au solicitat pentru acest an 20 de milioane de euro de la bugetul local, dar vor primi doar echivalentul a unui milion de euro, a declarat presei, miercuri, primarul Ion Lungu.

Potrivit edilului șef, cele mai consistente fonduri, în valoare de 15 de milioane de euro, au fost cerute de preoții Catedralei din municipiu, pentru construirea unei parcări subterane. Primarul a spus că municipalitatea nu poate finanța o astfel de investiție. Lungu a precizat că un număr de 40 de unități de cult din municipiu vor primi în total suma de 4,46 milioane de lei. Cei mai mulți bani, respectiv, câte 500.000 de lei, vor ajunge la Catedrală, la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, pentru reconstrucția sediului administrativ care a fost distrus de un puternic incendiu în ianuarie 2015, precum și la Biserica Penticostală Filadelfia.

Primarul Sucevei declara anul trecut că, în ultimii 11 ani, de când a câștigat primul mandat, unitățile de cult din municipiu au beneficiat de sprijin financiar în valoare totală de 3,6 milioane de euro de la bugetul local, banii fiind alocați către 15 biserici, pentru diferite proiecte de investiții, spune Agerpres.