Candidaţii pe unul dintre cele 50 de posturi de infirmiere, brancardieri şi asistenţi medicali la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vor susţine probele pe caiete de teză pretipărite, în săli supravegheate video, iar interviurile vor fi înregistrate, măsurile luate de către conducere fiind luate în vederea eliminării oricăror suspiciuni de angajări aranjate. Până acum s-au înscris 72 de candidaţi.
Angajările la SJU Slatina debutează mâine cu proba scrisă pentru posturile de infirmiere şi se vor finaliza pe 29 aprilie. Conducerea unităţii sanitare a scos la concurs în această etapă 50 de posturi pentru cadre medicale medii, dintre care 14 de infirmiere- pentru care s-au înscris 48 de candidaţi, 5 de brancardieri- 24 înscrişi şi 31 de posturi pentru asistenţi medicali, dintre care 26 pentru debutanţi, înscrierile nefiind finalizate.
Probele vor fi susţinute în sala de conferinţe a Ambulatoriului, unde au fost deja montate două camere video, excepţie făcând concursul pentru ocuparea posturilor de asistenţi medicali debutanţi, organizat pe 12 aprilie, la care sunt aşteptaţi să se înscrie peste 100 de candidaţi, care se va susţine la Colegiul Tehnic Metalurgic, în săli de asemenea dotate cu supraveghere video. „Toate subiectele pentru examen vor fi stabilite de către comisie în dimineaţa examenului, câte 2 sau 3 variante de subiecte, candidaţii vor primi caiete de teză pretipărite, cu numele fiecăruia sigilat, identitatea fiind cunoscută după corectare. De asemenea, proba de interviu va fi înregistrată audio. Am luat aceste măsuri deoarece ne dorim să garantăm un concurs transparent şi să înlăturăm acel mit potrivit căruia nu criteriul competenţei ar fi acela după care se fac angajările în spital”, a declarat managerul Elena Vişan.
Mâine, vor intra în concurs candidaţii pentru posturile de infirmiere, care vor susţine interviul pe 30 martie. Concursul pentru brancardieri se va desfăşura pe 31 martie- proba scrisă, iar pe 6 aprilie interviul. Asistenţii principali vor intra în concurs pe 5 aprilie, iar debutanţii pe 12 aprilie.
„În urma validării dosarelor, au fost admişi 48 de candidaţi pentru posturile de infirmiere, fiind respins unul care nu a prezentat cazier şi adeverinţă medicală. Pentru cele 5 posturi de brancardier la Blocul Operator şi Unitatea Primiri Urgenţe avem 24 de candidaţi. Suntem în plin proces de înscriere pentru posturile de asistenţi medicali. Pentru asistent medical principal până astăzi s-au înscris 2 dosare şi sperăm să fie şi pentru acestea concurenţă mai mare, principala condiţie fiind 5 ani de vechime în muncă. Pentru asistenţi debutanţi aveam înscrişi 80 de candidaţi până să se suspende concursurile, acum ne aşteptăm să depăşească 100. Am scos la concurs posturi la aproape toate secţiile cu deficit de cadre. Secţii cu deficit sunt Terapia Intensivă, Blocul Operator, Chirurgie Generală, Chirurgie Infantilă, ORL, Oftalmologie. E adevărat că aceste 50 de posturi nu rezolvă problema. În situaţia în care bugetul ne-ar permite, ca să acoperim în mare mîsură acest deficit de personal, ar fi nevoie de minimum 200 de posturi”, explică managerul.