Mascații caută evaziunea și în făină, la Izbiceni

781

În această dimineță, polițiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 13 percheziții pe raza județelor Argeș și Olt la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscală.

“La data de 23 martie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul inspectoratului de poliţie judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 13 percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Argeş şi Olt. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și complicitate le evaziune fiscală în formă continuată”, se arată în comunicatul IGPR.

Persoanele sunt bănuite de evaziune fiscală au emis și înregistrat în contabilitatea unor societăți comerciale, cu obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos, mai multe operațiuni comerciale fictive constând în vânzarea și achiziționarea de bunuri în scopul diminuării profitului și solicitării unor deduceri ilegale de T.V.A..

Potrivit reprezentanților IGPR, prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de peste 1.000.000 de lei, reprezentând  neplata impozitului pe profit și T.V.A. În urma descinderilor nouă persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Tot în această dimineță, poliţiştii din Olt au făcut  trei percheziţii la persoane bănuite de  evaziune   fiscală. Descinderile au avut loc în comuna Izbiceni unde sunt suspectate persoane de evaziune fiscală cu produse cerealiere, în speță, făină.

“Prejudiciul   cauzat   prin   activitatea   infracţională   este   de   peste 800.000 lei. La data de 23 martie a.c., 22 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice  și acțiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt  și Inspectoratului de Poliţie  Judeţean Vâlcea, efectuează 3 percheziţii, pe raza județelor Olt  și Vâlcea. Perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în calitatede administratori ai unei societăți comerciale, ar fi evidenţiat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni  reale  și  nu au înregistrat în evidenţa contabilă, în întregime, veniturile obţinute. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 800.000 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Olt.

Acţiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.