La toamnă, maidanezii slătineni vor avea un adăpost

230

Haitele de câini reprezintă o problemă stringentă a Slatinei de câțiva ani, care încă își așteaptă rezolvarea. Dacă la începutul anului autoritățile locale anunțau cu trâmbițe începerea angajărilor pentru Adăpostul canin de la Sărăcești, în prezent totul este tot la stadiul de “în lucru”. Urmează o nouă rundă de angajări, iar adăpostul canin este în stadiul de proiect de reamenajare și modernizare.

“La jumătatea acestei luni a avut loc licitația pentru desemnarea firmei ce va întocmi Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic  pentru reamenajarea și modernizarea Adăpostului canin de la Sărăcești. Studiul de Fezabilitate va stabili valoarea lucrărilor de la Sărăcești și în funcție de timpul în care va fi realizat acesta și Proiectului Tehnic, în jur de două luni, va urma apoi organizarea unei noi și finale licitații care va stabili firma ce va efectua propriu-zis lucrările de modernizare la adăpostul canin de la Sărăcești. Se speră ca din toamnă, să fie efectiv reluată acțiunea de capturare a maidanezilor din Slatina”, ne-a spus Mugurel Manea,purtător de cuvânt al Primăriei Slatina.

 Suma alocată de la bugetul local inițial pe anul acesta pentru  acest proiect se ridică la suma de 500.000 lei.

“Dacă ar fi după noi am relua acțiunea de capturare, dar legislația nu ne permite, ca să nu mai spunem că nici nu am avea un loc adecvat și avizat legal unde să cazăm patrupedele. Dar problema a intrat definitiv pe o traiectorie de unde nu mai e cale de întoarcere”, a completat Manea.

Potrivit autorităților locale problema maidanezilor slătineni va fi rezolvată la…toamnă, toamna anului acesta.