IȘJ nu acceptă clasele pregătitoare supraaglomerate

624

Luna trecută au început înscrierile pentru clasa pregătitoare, lucru ce a dat mari bătăi de cap părinților aflați în fața primului pas din viața de elev a copiilor lor. După ce anul trecut aceștia au fost zăpăciți cu valuri de zvonuri despre modalitățile de înscriere la clasa 0, acum sunt uimiți de numărul de elevi înscriși la o clasă.

În goana după elevi, școlile au acceptat înscrieri peste numărul de locuri posibile într-o clasă. Astfel, doar după prima etapă de înscrieri avem clase cu câte 40 de elevi. Acest lucru a fost posibil, în unele cazuri, și datorită faptului că sunt părinți care doresc un anumit cadru didactic sau școală.

Cu toate acestea, Felicia Man, inspector general IȘJ Olt a dat asigurări că nu vor exista clase supraaglomerate.

“Fiecare clasă pregătitoare va cuprinde maximum 25 de elevi așa cum prevede legea.Dacă vor mai mulți elevi înscriși, ei nu sunt înscriși ci așteaptă să fie introduși în SIR, vor fi admiși în limita locurilor aprobate. Vom avea un Consiliu de Administrație și vom aproba doar suplimentarea planului de școlarizare.De exemplu liceul “Ion Minulescu” mai cere încă o clasă, o vom acorda, dar în rest Comisia Județeană de înscrierea la clasa 0 v-a distribui copiii la alte unități de învățământ care nu și-au completat cifra de școlarizare. Asta este legea, trebuie să o aplicăm”, a declarat Man.

 Potrivit conducerii învățământului oltean clasele supraaglomerate nu au acordul Inspectoratului Școlar.

Tot ceea ce trebuiau să facă directorii unităților de învățământ, conform inspectorului general, Felicia Man, să ceară suplimentarea claselor.

“Acest lucru s-a întâmplat fiindcă nu și-au dimensionat corect planul de școlarizare. Dacă în loc de două clase și-ar fi propus să facă trei, lucrul acesta nu s-ar fi întâmplat. Vom corecta acest lucru printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație. Nu vom face rabat de la lege”, a completat inspectorul general.

Copiii care au fost înscriși peste numărul de școlarizarea vor fi redistribuiți la alte școli, vor avea prioritatea cei arondați unității respective.