“Îngerii războiului au vorbit” la Corabia

423

La sfârșitul săptămânii trecute, în sala de ședințe a Primărie Corabia a avut loc o lansare de carte,  “Îngerii războiului au vorbit”.

 Volumul poartă semnătura lui scriitorului Alexandru-Mihai Gulie. Printre invitații la acest eveniment s-a numărat și scriitoare Carmen Zamfirescu, dar și lect. univ. dr. Florian Olteanu. Autorul  Alexandru-Mihai Gulie a urmat studiile gimnaziale la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Corabia, astfel nu este întâmplătoare alegerea locului de lansarea a acestui volum.

 Despre volumul prezentat cititorilor corăbieni Jean Băileșteanu spunea:“…Cartea de față, “Îngerii războiului au vorbit”, înseamnă și debutul autorului. De la început și până la sfârșit, volumul se citește pe nerăsuflate, cu o maximă curiozitate, ceea ce ne obligă să credem că avem de-a face cu un foarte talentat și captant prozator”.

Autorul își prezintă personajul ca având o viață care:” deși tumultoasă și plină de neajunsuri, de acum, viața lui Alex Winters pare a intra pe un făgaș prosper. Proaspăt numit în funcția de psiholog, având propriul său birou, lucrurile se complică odată cu vizita primului pacient, un om misterios ce-i va schimba viața pentru totdeauna. Teoriile acestui pacient despre trecut, mituri și legende, despre care afirmă cu tărie că au fost reale și nu doar ”povești pentru adormit copiii” îl pun pe Alex în dificultate căci aria se de cunoștințe în domeniul istoriei, este una restrânsă. Pentru a-și putea înțelege mai bine pacientul, Alex apelează la ajutorul lui Tom Barkley, renumit profesor de istorie, iar cei doi pornesc în căutarea adevărului.O lume fantastică.Un rău teribil ce-și ascunde chipul.Un război terifiant.Dramă.Speranță.Libertate.”Se spune că cel mai bun mod de a ascunde adevărul este acela de a-l spune în glumă. Asta au făcut. Asta au făcut de-a lungul mileniilor. Au hrănit umanitatea cu glume. Adevăruri ascunse în spatele miturilor, legendelor… glume. Toată lumea zâmbește și din păcate, nimeni nu le ia în serios.””