Procurorii au refuzat să îi înregistreze partidul. Fostul președinte este mâhnit

198

Traian Băsescu declară că este „fără precedent” ca procurorii să facă contestaţie la înregistrarea unui partid şi le cere membrilor PMP să refacă listele de semnături pentru candidaţi.

”Cu surprindere am aflat că înregistrarea Mişcării Populare a fost respinsă la solicitarea procurorilor. Este fără precedent ca procurorii să facă contestaţie la înregistrarea unui partid.Mai mult, judecătorii CAB au admis contestaţia în complet de divergenţă, deşi zilnic sunt înfiinţate noi partide. Trebuie să respectăm decizia. O fi consecinţa faptului că „Secta Securităţii Naţionale” a stabilit că în România trebuie să existe doar două partide mari, controlabile? V-aţi încurcat băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul. PMP, refaceţi listele de semnături pentru candidaţi”, a scris liderul MP, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri cererea depusă de fostul preşedinte Traian Băsescu de înregistrare a formaţiunii Mişcarea Populară în registrul partidelor politice.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti a acceptat, în decembrie 2015, cererea depusă de Traian Băsescu privind acordarea personalităţii juridice şi înregistrarea formaţiunii Mişcarea Populară în registrul partidelor politice, însă Curtea de Apel Bucureşti a admis vineri apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, respingând astfel înregistrarea partidului.