Reţinut pentru că şi-a cotonogit nepotul

173
Corecţia aplicată nepotului l-ar putea costa ani buni de puşcărie

Un bătrân din Vlădila a fost reţinut de procurori după ce şi-a bătut nepotul care-l vizitase pentru a-i cere socoteală pentru nişte neînţelegeri mai vechi. Procurorii îl acuză pe bărbat de tentativă de omor. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă să petreacă 10 ani după gratii.

Victima bărbatului, în vârstă de 35 de ani, afaltă sub influenţa alcoolului, a pătruns în gospodăria unchiului său, înarmat cu două topoare, cu scopul de a-I cere socoteală pentru nişte neînţelegeri mai vechi. Agresorul a profitat de starea sa, l-a dezarmat şi i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului cu unul dintre topoare. Procurorii susţin că acesta nu s-a limitat doar la a se apăra şi a intenţionat să-l omoare.

„După ce a dezarmat-o pe victimă (care se afla în stare avansată de ebrietate) şi a trântit-o la pământ, a luat unul dintre cele două topoare şi a lovit-o în mod repetat în zona capului, producându-i leziuni care necesită pentru vindecare 100-110 zile îngrijiri medicale, dacă nu apar complicaţii. Acestea i-au pus în primejdie viaţa”, susţin procurorii de la Parchetuld e pe lângă Tribunalul Olt, printr-un comunicat de presă.

Deşi au susţinut reţinerea, în contul inculpatului, a circumstanţei atenuante creată de provocarea conflictului de către victimă, procurorii au dispus totuşi reţinerea acestuia şi susţin că vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Dacă va fi găsit vinovat, agresorul, în vârstă de 66 de ani, riscă să petreacă 10 ani după gratii, pentru cotonăgeana aplicată nepotului său. Chiar dacă agresiunea s-a petrecut în gospodăria sa iar victima a păstrun aici fără aceptul său şi cu scopul de a-l agresa.