Pensionarii vor bilete, dar nu în orice stațiune

1051

În cadrul ședinței  Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice din județul Olt, directorul  Casei Județene de Pensii, Iulian Smarandache a prezentat condițiile de acordare și distribuire a biletelor de tratament pe anul acesta.

Deși pensionarii sunt nemulțumiți de numărul biletelor acordate prin Casa de Pensii Olt, lunar rămân bilete nesolicitatea de pensionari.

Reprezentanții Asociaților de pensionari din județ, prezenți la ședință au avut propuneri pentru a le înlesni persoanelor vârstnice accesul la biletele de tratament acordate de CJP Olt.

Președintele Asociației Pensionarilor “Expresul CFR”, Maria Istinie a propus ca pensionarii afiliați asociației să poată beneficia de bilete de tratament, în baza unei liste de solicitări întocmită la asociație.

“Propun, ca noi, Asociația Pensionarilor, când avem cazuri care solicită și nu au reușit să își ia bilete să ne permită să venim cu o listă ce va conține anume persoane. Ei își depun documentele și vin personal și le ridică, numai că noi vă înmânăm acea listă”, a propus președintele Asociației Pensionarilor “Expresul CFR”, Maria Istinie.

Motivul propunerii făcute a fost acela că mulți pensionari rămân fără bilete, deși depun cerere la CJP Olt. Numai că această propunere nu este în concordanță cu legea.

Președintele Asociației Pensionarilor “Expresul CFR”, Maria Istinie a cerut explicit ca biletele să fie acordate cu prioritate asociațiilor de pensionari.

Directorul CJP Olt, Iulian Smarandache a explicat algoritmul de distribuție de la nivel central al biletelor.

Cu toate că din raportul CJP Olt reiase că lunar rămân bilete ce nu sunt solicitate de către pensionari,  președintele Asociației Pensionarilor “Expresul CFR” a susținut că cei mai mulți colegi ai dânsei au rămas fără bilete, deși solicitaseră. Reprezentanții celorlalte Asociații de Pensionari prezenți la ședință au lăudat activitatea CJP Olt.

Tot potrivit raportului de activitate al CJP Olt se pare că, sunt stațiuni care sunt evitate de pensionarii olteni, în speță acele bilete rămân neridicate.