Ce are Cioloș de spus despre majorările salariale ale bugetarilor

162

Dacian Cioloş le taie elanul bugetarilor care cer majorări salariale. Şeful Guvernului a declarat că va accepta decât acele propuneri care au o bază reală.

 „Există o așteptare uriașă în sectorul public și pentru creșteri salariale rapide și lucrăm pentru a gândi în mod coerent acest lucru în legea salarizării unitare. Aceste așteptări vin ca urmare a unui lung șir de promisiuni anterioare pe care pot să le înțeleg, dar nu pot să le accept atunci când ele merg dincolo de rezonabil și când se limitează doar la ambiția de a propune ceva pentru imagine și nu de a fi și responsabil în ceea ce propune”, a spus Cioloș, în cadrul unei dezbateri despre strategia de dezvoltare a României.
 

El a arătat că sunt o serie de greșeli care trebuie reglate în ceea ce privește salariile și că lucrurile trebuie abordate responsabil, pe baza resurselor aflate la dispoziție.

„Avem nevoie de o reechilibrare a salariilor, pentru că nu putem justifica faptul că de multe ori, pentru același tip de responsabilitate, un nou intrat în sistem are salariul mai mare decât cineva cu o vechime și cu o experiență de câțiva ani sau zeci de ani. Nu putem explica diferențe de salarii pentru aceeași responsabilitate și aceeași specializare între diferite sectoare, dar acest lucru trebuie să-l abordăm în mod responsabil și doar bazându-ne pe resursele pe care le avem la dispoziție”, a mai spus șeful Guvernului.