Activitatea antreprenorilor olteni, îngreunată de legislație

193
Foto: Gazeta Nouă

În cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social ce a avut loc la Prefectură, a fost prezentat Raportul de activitate al Administrației Județene al Finanțelor Publice Olt. La această întâlnire au participat și reprezentanții patronatelor.

În urma celor prezentate, președintele Uniunii  Generale a Industriașilor din România, filiala Olt, Marin Postolache a solicitat reprezentanților ANAF o întâlnire în urma cărei să se ajungă la o formulă care să fie transmisă mai departe, autorităților centrale, și prin care să nu mai fie afectat angajatorul de bună credință. Postolache consideră că prin legislația în vigoare la această dată în România ” suferă tot cel care muncește”.

“Este un lucru bun introducerea Noului Cod Fiscal, dar reclam faptul că, inspectorii AJFP  nu sunt de partea contribuabililor. Dacă eu am de încasat bani pe o lucrare, iar cel căruia i-am prestat servicii nu face plata către mine, nu sunt eu de vină. Nu îmi bloca conturile din bancă, dacă îmi sunt blocate aceste, eu nu mai plătesc salarii și utilități. În Codul Muncii se specifică clar, nu se fac opriri pe fondul de salarii. Sunt de acort să mă verifici dacă eu am făcut cheltuieli aiurea, dar dacă vezi că eu, angajator, nu am încasat de la cel căruia i-am prestat servicii, nu mi se pare corect să mă blocați.(…) Dacă primim sprijin, încasările ANAF vor fi mult mai bune. Dacă vin cei de la ITM, Garda de Mediu sau alții și spun că au aplicat sute de amenzi, se crează ideea că antreprenorii sunt niște infractori. Greșit! Oamenii aceștia sunt cei care asigură PIB-ul acestei țări în proporție de 80%. În sensul acesta trebuie să gândim și să facem anumite schimbări”, a explicat Postolache.

Această idee a fost agreată inclusiv de către reprezentanții AJFP Olt.

“Este foartea pertinentă solicitarea duneavoastră. Am să aduc la cunoștiință Direcției Regionale ANAF Craiova”, a spus  Cornel Vlădescu, șeful Administrației adjunct Colectare, AJFP Olt.

Cu toate aceste, potrivit raportului de activitatea al AJFP Olt încasările la bugetul de stat pe anul trecut au fost mai mari, în comparație cu 2014.