Invitație la “Dineu” cu Mălăiele și Caramitru

836

La sfârșitul acestei luni, pentru prima dată pe scena Casei de Cultură Slatina, Ion Caramitru sparge gheaţa şi va juca alături de Horaţiu Mălăele şi alţi actori renumiţi spectacolul de teatru “Dineu cu proşti”, pe care îl şi regizează.

Comedia “Dineu cu proşti”  ce va fi jucată şi la Slatina, la Casa de Cultură a Sindicatelor, a fost pusă în scenă de peste o sută de ori de mari actori români, din distribuţiile anterioare făcând parte şi Radu Beligan sau Şerban Ionescu.  Spectacolul va avea loc pe 29 martie, ora 19,00, din distribuţie făcând parte: Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Costina Ciuculică, Teodora Mareş, Dorin Andone, Tomi Cristin şi Alexandru Georgescu. Regia este semnată Ion Caramitru, iar scenografia Florilena Popescu Fărcăşanu.

Afişele care au împânzit oraşul anunţând piesa nu au fost ignorate de către slătinenii doritori să-i vadă pe marii actori pe scenă, aşa că mulţi au început să se intereseze de spectacol. Preţul biletelor este unul de măsura distribuţiei- 100 de lei pentru locurile din faţă şi 80 de lei pentru celelalte, cam piperat pentru buzunarul multor slătineni, cu atât mai mult cu cât organizatorii nu au luat în calcul, aşa cum s-a întâmplat în alte oraşe unde s-a jucat piesa, şi reduceri pentru pensionari şi elevi. Biletele pot fi procurate fie de la Casa de Cultură a Sindicatelor, fie online pe www.startickets.ro şi www.bilete.ro. Până acum au fost vândute circa 270 de bilete, capacitatea sălii de la Slatina fiind de 800. Majoritatea biletelor au fost achiziționate de la Casa de Culturăa Sindicatelor, numai 40 de bilete fiind procurate online.

Piesa lui Francis Veber este o comedie pe gustul tuturor, spectacolul remarcându-se atât prin distribuţie, cât şi prin subiectul veşnic actual- confruntarea dintre cinismul celor care se cred pe o treaptă socială superioară şi oamenii modeşti, dar inteligenţi.