Controale încrucişate în toate spitalele

712

Comisii formate din experţi din două judeţe verifică, începând de astăzi, spitalele din judeţul Olt. Se verifică stocurile de medicamente, planificările medicilor, dar și condiţiile igienico-sanitare.

O comisie formată din specialist din Iaşi şi Teleorman a început astăzi verificarea Spitalului Judeţean. La rândul lor, specialiştii de la Slatina, printre care şi directorul medical Cătălin Pătru, verifică unităţi sanitare din Argeş. Controlul încrucişat se realizează în toate spitalele din ţară până pe 25 martie, pe formula specialist din două judeţe în al treilea judeţ, dorindu-se astfel să se cunoască situaţia exactă a unităţilor sanitare şi să se evite blaturile spitalelor cu DSP-urile din acelaşi judeţ. Se verifică stocurile de medicamente, planificările medicilor, dar și condiţiile igienico-sanitare.
“Pregătim cu mare atenție aceste controale încrucișate, compartimentele de control, integritate sunt alături de noi. Ne gândim la instituirea unor registre (…). Spitalele să aibă registre în care să marcheze aceste cazuri de boli transmisibile, de situații neobișnuite, precum și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți, astfel încât directorii de DSP să meargă proactivi săptămânal și să poată verifica ei înșiși aceste registre, dincolo de raportarea care se pune. Gândim acest mod de a merge către pacienții noștri prin intermediul mecanismelor de inspecție și control pe care le avem”, a spus ministrul Achimaș Cadariu.