Peste 400 de job-uri în străinătate

130

În această perioadă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, prin Serviciile Publice Europene de Ocupare- EURES  a dat publicității  466 de locuri de muncă din țările Uniunii Europene.

Oltenii aflați în căutarea unui loc de muncă, și care doresc să lucreze peste hotare pot alege unul dintre posturile vacante din Belgia, Irlanda, Marea Britanie, Norvegia, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Suedia, Spania și Slovenia. Cele mai multe locuri de muncă sunt în Marea Britanie, 290, iar la polul opus se află Belgia, Spania și Slovenia cu câte un post.

 În Marea Britanie se caută 30 de îngrijitori persoane, 60 de asistenți medicali și tot atâți infirmieri, un șofer și 58 de bucătari. Angajatorii nemți caută operatori CNC, ospătari, barmani, bucătari, factori poștali, hamali, persoane în gastranomia de sistem, electricieni, sudori, șoferi, ingineri și mecanici. În Suedia sunt disponibile 55 de posturi pentru vopsitori, mecanici și tinichigi auto, dar și femei de serviciu. În Norvegia și Polonia sunt căutați câte un doctorand și un postdoctorand în Departamentul biomedical, dar și administrator și asistent manager, precum și dezvoltator Android și designer grafic.

Doritorii trebuie să cunoască limba engleză, iar pentru job-urile din țările nordice este nevoie să vorbească și limba țării respective.