Mulți participanți la Olimpiada de limbi romanice, puțini calificați

310

Dacă în urmă cu ceva ani în școlii limba străină de bază studiată era franceza, iar pe al doilea plan rusa, în prezent engleza  este prioritară, și vin din urmă limbile romanice. Odată cu migrarea forței de muncă în Spania și Italia a apărut și interesul elevilor pentru studierea limbilor din aceste țări. Așa se face că în orarul elevilor olteni au fost introduse ore de spaniolă și italiană, dar și germană.

Limba spaniolă a fost introdusă în orarul elevilor de la Colegiul Național “Ion Minulescu”, Colegiul Național Vocațional ”Nicolae Titulescu” din Slatina  și Colegiul Național “Ionița Asan” din Caracal. În prezent, italiana este studiată de aproximativ 300 de elevi la Colegiul “Ionița Asan” din Caracal.

Rezultatele elevilor nu au întârziat să apară, dat fiind participarea lor la Olimpiade, faza județeană, dar și punctajele obținute.

În prezent se află în desfășurarea olimpiada la limbi romanice. Au fost susținute probele scrise la italiană, franceză și franceză, urmănd ca la sfârșitul săptămânii să se desfășoare proba orală.

La Olimpiada de limba italiană au participat 14 elevi din clasele a IX-XII a, iar la spaniolă  au participat patru eleve de la Colegiul ”Ionița Asan” din Caracal și una de la CNV “Nicolae Titulescu” din Slatina.

La Olimpiada de limbă franceză au participat mai mulți elevi, 62, dat fiind și numărul mare de elevi care studiază la școală această limbă. În urma susținerii probei scrise s-au calificat pentru următoarea probă, cea orală opt elevi, doi la limaba spaniolă și câte trei la franceză și italiană.

Potrivit reprezentanților IȘJ Olt, elevii claselor a XI-XII urmează să susțină proba orală, duminică, 13.03, la ora 9.00 la Colegiul Național “Ionița Asan” Caracal.