Un profesor universitar, săltat pentru uciderea profesoarei din Iancu Jianu

811

În 1998, Mihaela Fulga, din comuna olteană Iancu Jianu, profesoară de chineză în Capitală, a fost ucisă. Astăzi, după 18 ani, pe baza probelor AND, poliţia a dus la audieri un profesor universitar, suspectat că este autorul crimei.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a reţinut în urmă cu puţin timp un bărbat suspectat că a ucis o femeie în anul 1998. Bărbatul este profesor universitar de Istoria artelor la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion, arhitectul Dan Păcurariu. Acesta este considerat principalul suspect în cazul morţii Mihaelei Fulga, ucisă în anul 1998 într-un apartament din Sectorul 3, până acum cazul rămânând cu autor necunoscut.
Profesorul reţinut era suspect şi în urmă cu 18 ani, fiind coleg şi iubit al victimei. În vârstă de 30 de ani, Mihaela Fulga, din comuna olteană Iancu Jianu, era profesoară de chineză în Capitală şi locuia singură. Suspectul făcuse o pasiune nebună pentru olteancă, rudele povestind anchetatorilor că suna insistent la uşa acesteia şi îi băga bilete pe sub uşă. Cu toate că era suspect pentru crimă din gelozie, probele au fost insuficiente la acea vreme pentru incriminarea cadrului universitar. Acum, probele ADN prelevate de la fața locului au readus ca principal suspect în atenţie pe fostul iubit.
Mihaela Fulga a murit în urma unor lovituri cu un corp dur și a fost găsită după mai multe zile, în stare de putrefacție. Fusese lovită cu un ciocan sau toporişcă pentru şniţele în cap, iar din geantă îi lipseau buletinul, cheile, telefonul şi două bijuterii, totul indicând drept motiv al crimei un jaf.
În Iancu Jianu nu mai locuiesc rudele profesoarei, mama acesteia şi fratele locuind în comuna doljeană Brădeşti.