Zig Zag prin Olt, la vânătoare de frumuseţi şi valori

327

Echipa “Zig Zag prin România” se află în judeţul Olt, încercând să-I descopere frumuseţea şi valorile.

Zece tineri inimoşi străbat de 5 ani judeţele României, cu scopul de a promova locurile spectaculoase şi oamenii cu adevărat valoroşi, de a arăta că avem o Românie frumoasă, cu personalităţi de poveste şi locaţii turistice, cu tradiţii şi meşteşuguri specific fiecărei zone. Rezultatul aventurii lor este imprimat apoi în cărţi educaţionale şi turistice, în materiale multimedia.
Ghidaţi de sloganul “Uimește-mă povestind, Descoperă-mă călătorind”, povestea a început în Iaşi, în 2012, echipa adunând până acum 16 cărți și interviuri la peste 600 de români deosebiți din toate domeniile de activitate, aproape 1.000.000 de fotografii dedicate atracțiilor turistice și 12 clipuri inovative de promovare a fiecărui judeţ străbătut.
Al 11-lea judeţ prin care i-au purtat paşii este Oltul, pe care încearcă să-l descopere cu tot ceea ce are el mai frumos şi mai valoros timp de 30 de zile. La Slatina, zig-zag-erii au urcat pe Grădişte, au vizitat Pădurea Srehareţi, au fotografiat esplanada la apus, au băut braga rece şi au ascultat poveşti despre oraşul vechi, au văzut biserici şi multe altele. Echipa a poposit în aceste zile la Caracal, încercând să-I descopere minunile. Tinerii au pornit de la istorie, muzeul dezvăluindu-le tainele înaintaşilor, au vizitat Judecătoria, Foişorul de Foc, Parcul Poroineanu, au poposit pe platoul din faţa primăriei, iar periplul lor continuă.
“Ne dorim ca oamenii calzi și poveștile oltene locale să ajungă la urechile noastre . Apoi oameni din domenii ca artă, cultură, business,etc să ne încânte cu poveștile lor de viață. La finalul călătoriei din fiecare județ, dăm de veste despre evenimentul nostru Zig Zag prin Olt unde personalitățile de seamă, partenerii noștri și prietenii locali vin cu intenția de unitate și de a asista la lansarea cărții „Zig Zag prin Olt” și a materialului foto-video Zig Zag prin Olt. “, este intenţia echipei.
Mărturie a periplului lor de poveste, în zig zag prin România, stau paginile de facebook şi site-ul, unde sunt postate fotografii şi poveşti care merită cu adevărat să facă înconjurul lumii. Sub ochii lor s-a deschis o ţară frumoasă, plină de farmec, o Românie cu adevărat de poveste, ce merită să fie cunoscută. Iar Oltul nu face excepţie, povestea lui urmând a fi scrisă în aceste zile. Dacă-i întâlniţi, deschideţi-le ochii spre ceea ce merită cunoscut şi promovat!

1 COMENTARIU

  1. Mulțumim pentru gândurile frumoase Mirela. Fie ca această colaborare dintre Echipa Zig Zag prin România și județul Olt să ducă turismul și educația, cel puțin, la următorul nivel 🙂 „Uimește-mă povestind, descoperă-mă călătorind!” O săptămână de poveste!

Comments are closed.