Trotuar cu pistă pentru biciclişti şi iluminat public spre platforma industrială

690

Adio gropi, noroi şi întuneric! Luna viitoare, Primăria Slatina va demara lucrările de modernizare a străzii Drăgăneşti spre zona industrială, realizându-se un trotuar de 2,70m, pe care va fi amplasată pistă pentru bicliclişti şi stâlpi de iluminat. Investiţia va continua anul viitor cu trotuarul de pe cealaltă parte şi lărgirea străzii.

Deşi lucrează la unele dintre cele mai mari societăţi din ţară, angajaţi ai TMK Artrom, Pirelli, Cord şi Prysmian îşi riscă în fiecare zi viaţa în drum spre serviciu. În zona platformei industriale de la ieşirea din Slatina spre comunele Brebeni şi Milcov pietonii circulă prin noroi, gropi, câini şi fără iluminat public. După ani buni în care au solicitat ca drumul lor spre serviciu să se facă în condiţii civilizate, demne de un municipiu capitală de judeţ, în sfârşit administraţia locală va reuşi să demareze lucrările de modernizare a zonei. „S-a reuşit rezolvarea acestei probleme deosebit de importante pentru angajaţi. Am purtat constant un dialog cu autorităţile locale în acest sens, pentru a fi demarate aceste lucrări, la ultima întâlnire pe care biroul executiv al Cartel Alfa- Filiala Olt l-a avut cu mai mulţi consilieri locali fiind asiguraţi că s-a intrat în linie dreaptă, lucrările sunt deja contractate şi că se va da drumul la extinderea infrastructurii pietonale, se vor realiza trotuare, treceri de pietoni, iluminat public. De aceste investiţii vor beneficia peste 5000 de angajaţi ai societăţilor comerciale de pe platforma industrială care se vor duce la lucru în condiţii civilizate, nu ca şi cum ar traversa un câmp de la ţară.”, ne-a declarat Cristel Ioţu, preşedinte Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa”- Filiala Olt.
Demersul sindicatelor este însă, deocamdată, doar pe jumătate rezolvat, primăria alocând în acest an 331.000 de lei pentru modernizarea unui trotuar pe strada Drăgăneşti- zona industrială, la care se adaugă lucrări de montare a stâlpilor de iluminat public. „De luna viitoare vor fi demarate lucrările de amenajare a unui trotuar pe partea cu TMK, cu o lăţime de 2,70m, pe care se va amenaja şi pistă pentru biciclişti. Administraţia locală intenţionează să lărgească strada, după realizarea trotuarului urmând a se face măsurători pentru stabilirea intervenţiei. Anul viitor se va realiza şi trotuarul de pe partea dreaptă, odată cu supralărgirea străzii”, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al primăriei.
Proiectul de modernizare a zonei a fost demarat anul trecut, fiind întârziat de tratativele pe care primăria le-a dus cu agenţii economici pentru ca aceştia să cedeze o parte din terenul lor, aflat în vecinătatea străzii Drăgăneşti, în vedeea lărgirii arterei de circulaţie.