Șoferii „cuminți” vor beneficia de reducerea tarifelor RCA

679

A fost eliminat plafonul de 10 %  pentru acordarea  reducerilor pentru deținătorii de RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a eliminat plafonul maxim de 10% a reducerilor acordate pentru clienți. De asemenea, ASF a anunțat că șoferii „cuminți” vor putea beneficia de reduceri de până la 50%.

„Pentru limitarea creșterii tarifelor RCA la 50%, pe medie, comparativ cu tarifele valabile la 30 iunie 2015, ASF a eliminat din Norma 23/2014 privind RCA prevederea prin care reducerile comerciale pentru clienți nu puteau depăși un plafon de 10%. Ca urmare, asigurătorii au acum libertatea de a acorda orice discount de preț consumatorilor cu un istoric de daunalitate bun, ceea ce se reflectă în tarife contractate semnificativ mai mici decât cotațiile standard practicate de societățile autorizate să vândă RCA”, se arată într-un comunicat remis de ASF.

În ultima perioadă firmele de asigurare au amenintat cu creșterea prețurilor asigurărilor cu 50%, iata că ASF a reușit să rezolve această problemă. Se pare că ei au decis ca șoferii „curați”, fără accidente, să poată beneficia de reduceri de până la jumătate din prețul plătit la asigurare. Șoferii care au avut mai multe accidente nu vor putea avea aceste reduceri.

Momentan,  ASF a decis, pentru a stopa creșterea tarifelor RCA, a interzis asiguratorilor să folosească tot felu de indici de încărcare cu exces de majorare sau alte lucruri care ar ajuta la majorarea prețurilor.