Oamenii prefectului fac controale în județ

87

Pentru a evita diversele pagube produse de inundații generate de revărsările unor cursuri de apă sau scurgerile de pe versanți, prefectul județului Olt a dispus începerea unor controale în teritoriu.

Se are în vedere modul în care au fost realizate și întreținute  șanțurile  în  localitățile oltene. Potrivit comunicatului emis de instituția prefectului: “acțiunea se va desfășura în cursul lunii martie și în prima jumătate a lunii aprilie. Se va avea în vedere  următoarele aspecte: existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, existenţa depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite, modul   în   care   au   fost   realizate și întreţinute   şanţurile   şi   rigolele   de scurgere a apelor  în localităţi.”

 Controalele vor fi făcute de o comisie din care vor face parte reprezentanți ai  ISU Olt, SGA,  Sistemul Hidtrotehnic Independent, Gărzii de Mediu și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

 Va fi verificată  salubrizarea   cursurile   de   apă   și   formațiunile   torențiale   din   zonele locuite, modul în care au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele de scurgere în localități și măsurile dispuse pentru intrarea în legalitate, acolo unde au fost constatate.