Oprea l-a propus pe fostul deputat de Olt, Valeriu Steriu, pentru şefia UNPR

274

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a demisionat, joi, din funcția de președinte al UNPR, iar conducerea partidului a fost preluată interimar de primarul sectorului 2, Neculai Onțanu. Oprea le-a recomndat colegilor să-l susţină pentru şefia partidului pe fostul deputat de Olt, Valeriu Steriu. Decizia va fi luată în perioada următoare de forul decizional al partidului care se va reuni de urgenţă.

Dcizia lui Oprea de a părăsi şefia UNPR, partid pe care l-a fondat la scurt timp după ce a părăsit PSD, vine după ce miercuri a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu de procurorii DNA. Este un al doilea dosar pe care procurorii DNA i l-au întocmit fostului ministru de interne.  Săptămâna trecută, senatorii au decis că Gabriel Oprea poate fi urmărit penal în dosarul în care este din nou acuzat de abuz în serviciu.

Denunţători în acest caz sunt trei ofiţeri din MAI a căror identitate este protejată de procurorii DNA. Ofițerii l-ar fi dat de gol pe Oprea că a folosit banii ministerului, mai exact, de bugetul serviciului de informații DIPI, pentru o mașină de lux și o cabină de duș cu hidromasaj.  Gabriel Oprea a spus că acuzațiile sunt nefondate.

Senatorul Gabriel Oprea mai este urmărit penal, tot pentru abuz în serviciu, și în dosarul „Girofarul”. Este vorba de folosirea presupus abuzivă a escortelor de poliție pentru deplasări inclusiv în scop personal. Într-o astfel de deplasare și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină.