Fermierii sunt așteptați să depună cererile unice de plată pentru terenurile agricole

440

Începând de săptămâna aceasta și până pe 16 mai, fermierii olteni își pot depune cererile unice de plată la centrele județene sau la cele locale ale APIA Olt.

Fermierii care dețin  suprafețe mai mari de 50 de hectare vor depune cererile unice la centrul județean, iar  cei care dețin suprafețe mai mici de 50 de hectare se pot adresa și centrelor locale.

Potrivit reprezentanților APIA Olt  cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 16 mai 2016, în termen de 25 de zile calendaristice, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul, conform prevederilor art.13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014.

“Fermierii vor depune o singură cerere, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau  judeţe. Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii, este necesar ca fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați”, se arată în comunicatul APIA.

Anul trecut marii fermieri au depus peste 500 de cereri, acest lucru reprezentând o proporție de 70%. Suprafața agricolă pentru care au fost depuse cererile a fost una de peste 280.000 de hectare de teren agricol. Peste 34.000 de fermieri mici au depus cererile unici pentru o suprafață de 240.000 de hectare.