Alocaţiile ar putea creşte la 700 de lei

380

 

Veste bună pentru copii și părinți. Mămicile ar putea beneficia de alocații de opt ori mai mari pentru copiii lor. Și asta dacă Camera Deputaților va aproba un proiect de lege privind mărirea alocațiilor de stat la 700 de lei pe lună.

În prezent, copiii cu vârste de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul celor cu handicap, primesc o alocație de 200 RON, iar cei cu vârste între 2 și 18 ani beneficiază de o alocație de 84 de lei. Totodată, pentru copiii cu handicap cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani s-a propus acordarea unei alocații lunare de 1.000 de lei.

Deputații vor dezbate astăzi acest proiect de lege și vor da un vot final pe această temă. Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor se află un proiect de lege privind mărirea de aproape 10 ori a alocațiilor de stat. Votul este sub semnul întrebării, căci până acum, senatorii și deputații din comisii s-au opus.

Camera Deputaţilor dezbate un proiect de lege privind creşterea alocaţiilor de stat pentru toţi copiii la 700 de lei. În prezent, copiii cu vârste de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul celor cu handicap, primesc o alocaţie de 200 RON, iar cei cu vârste între 2 şi 18 ani beneficiază de o alocaţie de 84 de lei. Totodată, pentru copiii cu handicap cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani s-a propus acordarea unei alocaţii lunare de 1.000 de lei.

Guvernul României a anunţat că nu susţine adoptarea acestei propuneri legislative în forma propusă, iar proiectul a fost respins şi în Comisia juridică de disciplină şi imunităţi, în cea pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi şi în cea pentru muncă şi protecţie socială.

Deputaţii vor dezbate proiectul de lege şi vor da un vot final pe această temă.