Polițiștii olteni, la datorie

188

 

Politiștii olteni au fost la datorie pe  străzi, astfel în ultimele zile au constatat 10 infracţiuni,  două fiind de natură judiciară, altele două de  încălcăre  ale  ordinii  şi  liniştii  publice,  trei  ale regimului  vizând   materiile explozive şi tot atâtea  infracţiuni la regimul rutier. Polițiștii de la rutieră au  constatat peste 400 de nereguli în trafic.

 Totodată, au fost reţinute 17 permise de conducere, dintre care patru pentru consum de alcool, alte patru pentru depășirea vitezei regulamentare, fiind retrase şi șase certificate de înmatriculare auto.      Pe raza comunei Vlădila, polițiștii au depistat un tânăr care conducea un moped neînmatriculat și fară să posede permis auto. Acestuia i-au au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală

Potrivit reprezentanților IPJ Olt, în această perioadă, pe raza județului nostru au fost găsite trei persoane care erau date în urmărire.

În aceiași perioadă polițiștii de la T.F. au depistat șase călători fără bilet, astfel celor în cauză le-au fost   aplicate taxe şi suprataxe în valoare de 115 lei .

Potrivit reprezentanților IPJ Olt, în această perioadă în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 87 de  sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică   prevăzute   de   Legea   nr.  61/1991,   20   prevăzute   de   Legea   nr. 12/1990   privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite  și una în domeniul silvic. Valoarea totală  a sancțiunilor se ridică la suma de  82.510 lei și  totodată, au fost confiscate trei arme şi material lemnos.