Victor Ponta nu scapă cu diploma de doctorat

213

Ponta nu scapă așa ușor cu diploma lui. Universitatea Bucureşti a trimis luni, din nou, Ministerului Educaţiei dosarul care probează plagiatul lui Victor Ponta, împreună cu solicitarea adresată ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, de a se folosi de prerogativele pe care actuala lege a educaţiei i le conferă pentru a anula Ordinul de Ministru prin care fostul premier a obtinut titlul de doctor, anunţă jurnalista Emilia Şercan, care a investigat mai multe cazuri de plagiat la nivel înalt.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern şi o Ordonanţă de Urgenţă care reglementează cum se vor retrage titlurile de doctor, însă acestea nu au ajuns încă pe masa Guvernului.

Cele două documente, care schimbă regulile şcolilor doctorale, prevăd că acordarea şi retragerea titlurilor de doctor vor fi în atribuţiile instituţiei organizatoare, adică a universităţilor. Însă, titlurile de doctor acordate până acum, prin ordin de ministru, nu vor putea fi retrase de rector, ci tot de ministrul Educaţiei, printr-un ordin. Ceea ce poate face rectorul este să trimită Ministerului Educaţiei decizia de retragere a titlului de doctor împreună cu dosarul realizat de către Comisia de Etică a Universităţii.