Poliţia Locală, aceeaşi “Mărie”, însă cu o pălărie… cu găuri

485

Personalitatea juridică aduce la Poliţia Locală nu mai mulţi oameni în stradă, ci la birouri. Aberaţia va fi pusă în practică astăzi, când consilierii locali vor hotărî ca Poliţia Locală Slatina să capete personalitate juridică. Cei 69 de angajaţi ai Direcţiei vor fi preluaţi de noua structură- Serviciul Public, transformarea nesporind eficienţa pe ordine publică, aşa cum ar trebui, prin mărirea efectivelor din stradă, ci ajutând la realizarea serviciilor-suport, prin crearea de posturi la birouri.

Aceeaşi “Mărie”, însă cu o pălărie cu găuri. Începând de astăzi, Direcţia Poliţia Locală Slatina, aflată în subordinea Aparatului de specialitate al primarului municipiului Slatina, devine Serviciul Public Direcţia Poliţia Locală în subordinea Consiliului local. Odată cu schimbarea denumirii, Poliţia Locală Slatina capătă şi personalitate juridică. În fapt, schimbarea înseamnă menţinerea sediului, atribuţiilor şi mutarea în acte a celor 69 de angajaţi de la o unitate la alta. “Odată cu căpătarea personalităţii juridice, vom avea o mai mică birocraţie şi vom fi mai dinamici. Spre exemplu, o petiţie sau un referat nu va mai trece prin cinci mâini ca acum, ci va ajunge direct la mine”, spune şeful Adrian Pop.
Ceea ce nu spune directorul, este că schimbarea va încărca organigrama unităţii, obligând la înfiinţarea de servicii-suport: contabilitate, achiziţii publice, juridic, resurse umane, relaţii cu publicul. Dacă acum în birou stau decât trei oameni, restul fiind în stradă, organigrama va trebui completată cu încă 6 persoane, dar nu pentru a spori eficienţa în stradă, aşa cum ar fi normal, ci la birouri. Până acum, direcţia avea 10 posturi vacante, dintre care 9 la ordine publică şi 1 la rutier, posturi care ar fi fost necesar să fie ocupate. Însă nu aşa au considerat şi legiuitorii.
Poliţia Locală Slatina are atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, disciplinei în construcţii şi afişajului stradal, activităţilor comerciale, protecţiei mediului şi evidenţei persoanelor şi a aplicat anul trecut aproape 4000 de sancţiuni.