Noi investigaţii pe piaţa lemnului

74

Consiliul Concurenţei a extins investigaţia declanşată pe piaţa masei lemnoase din România. Inspectorii a efectuat noi controale inopinate la sediile şi sucursalele a şase companii care activează în acest domeniu și anume Holzindustrie Schweighofer SRL, Egger Romania SRL, Kronospan Sebeş SA, Silva Logistic Services SRL, Alredia SRL şi Lacul Codrilor SRL.

„Au apărut noi indicii privind posibile înţelegeri între companii din domeniu pentru împărţirea pieţei, surselor de aprovizionare şi fixarea preţurilor în cadrul licitaţiilor organizate de către Romsilva. Aceste noi indicii ne-au determinat să extindem investigaţia la nivel naţional”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza Consiliului Concurenței, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

De asemenea, Autoritatea de Concurenţă are în derulare o anchetă sectorială pe piaţa lemnului în cadrul căreia sunt analizate structurile şi mecanismele de funcţionare. În luna august 2015, în raportul preliminar al studiului, Consiliul Concurenței a făcut o serie de recomandări pentru îmbunătățirea mediului concurențial în acest sector.