În Olt, a crescut numărul persoanelor depistate cu virusul AH1N1

234

S-au înmulțit cazurile de gripă în Olt, în prezent, numărul cazurilor confirmate de Direcția de Sănătate Publică Olt a ajuns la 47 de persoane. Dintre care două persoane au fost internate la Spitalul Județean Slatina în cursul zilei de ieri. Printre persoanele depistate cu gripă de tip AH1N1 se află și un copil de 3 ani din Drăgănești Olt.

Din cele patru cazuri depistate cu gripă AH1N1 în ultima perioadă, doar copilul de trei ani a fost vaccinat antigripal în sezonul 2015-2016. În cazul tuturor persoanelor diagnosticate cu gripă A1H1, boala s-a declanșat rapid  cu febră  de 40 de grade C, debut brusc,  curbătură, mialgii, tuse, stare generală alterată. Dată fiind situația, Spitalul Județean de Urgență Slatina a demarat toate  măsurile de limitare a răspândirii infecției în restul unității spitalicești. Până în prezent  nu au fost identificat posibilitatea  contactului cu cazuri confirmate din import. Persoanele depistate cu gripa AH1N1 au fost supravegheate pe o perioadă de minim 10 zile, iar persoanele care au intrat în contact cu aceștia au fost vaccinați.

În prezent, în Depozitului Antiepidemic al D.S.P. –Olt se regăsec 80 de doze de vaccin antigripal.

Pentru evitarea extinderi infecțiilor virale, DSP Olt recomandă populației  să respecte măsurile de igienă individuală, precum spălarea pe mâinilor cu apă și săpun ori de câte ori este nevoie, evitarea zonelor aglomerate, evitarea  contactului cu persoane bolnave, evitarea  schimbărilor bruște de temperatură, folosirea batistei de unică utilizare pentru strănut și tuse, respectarea unui regim sănătos de viață, alimentație bogată în legume și fructe, dar și adaptarea unei ținute  vestimentare adecvate sezonului.