Ce reprezintă teama de DNA, din perspectiva lui Dacian Cioloș

139

Teama asumării unor decizii, de multe ori de frica Direcţiei Naţionale Anticorupţie, poate fi determinată şi de lipsa de claritate a legislaţiei sau a procedurilor de lucru, presupune premierul Dacian Cioloş.

„Avem nevoie să reinstaurăm un climat de încredere în administraţie, bazat pe transparenţă şi claritate a legislaţiei, a procedurilor şi a actului decizional. Teama de a asuma decizii, de multe ori de frica DNA, cum s-a împământenit în această ultimă perioadă, poate veni şi din lipsa de claritate a legislaţiei sau a procedurilor de lucru. Aici avem de-a face şi cu o responsabilitate politică în actul legislativ. Şi cred că această teamă de DNA nu este din cauza modului în care DNA îşi face treaba în mod exemplar, ci, probabil, de incapacitatea noastră de a progresa cu aceeaşi viteză în performanţă cu care a progresat DNA în aceşti ultimi ani. Eu cel puţin aşa lecturez lucrurile în momentul de faţă”, a scris Cioloş pe contul personal de Facebook.

Premierul a declarat joi, la bilanţul DNA pe 2015, că Guvernul este conştient că stabilitatea legislativă şi instituţională a fost o premisă majoră a succesului DNA, iar acest lucru trebuie menţinut. El a spus că este important ca România să aloce mai multe resurse pentru prevenirea corupţiei şi promovarea integrităţii în întreaga societate.