Angajații Dacia amenință cu protestele în stradă

100

Peste 8000 de angajaţi Dacia anunță că vor ieşi în stradă să protesteze şi să ceară Guvernului să prioritizeze construcţia autostrăzii Sibiu-Pitești, pentru a crea noi locuri de muncă şi a le consolida pe cele existente.

Lipsa infrastructurii rutiere adecvate îngreunează activitatea Dacia şi au existat zvonuri potrivit cărora din aceste motive constructorul francez Renault s-ar gândi să închidă fabrică din România.
Sindicatului Autoturisme Dacia cer de asemenea crearea unui cadru legislativ care să susţină vânzarea de autoturisme din producţia internă şi să descurajeze cumpărarea maşinilor la mâna a doua din străinătate, pentru că spun ei, România nu trebuie să mai fie groapa de gunoi a europei.

Angajaţii Dacia solicita de asemenea modificarea legislaţiei în vederea introducerii contractelor de muncă la nivel naţional şi de ramură şi asigurarea unei asistenţe medicale la standarde europene, ţinând cont de necesităţile sanitare ale locuitorilor din Mioveni şi din împrejurimi, informează antena3.ro.