Fiscul “dă iama” printre florărese şi manichiuriste

274

Mâine, Fiscul declanşează “Operaţiunea Venus”, luând la “bani mărunţi” comercianţii de flori, plante ornamentale, alimente, dar şi saloanele de înfrumuseţare.

Directia Generala Antifraudă a anunţat că demarează începând de mâine o acţiune de monitorizare şi control la nivel naţional. Operaţiunea Venus vizează saloanele de înfrumuseţare, comercianţii de flori şi plante ornamentale, dar şi unităţile de alimentaţie publică, acţiunea fiind adaptată specificului fiecărui judeţ, pe baza rezultatelor unor acţiuni anterioare şi propuneri ale direcţiilor regiuonale antifraudă.
Potrivit unui comunicat ANAF, „Operaţiunea Venus îşi propune diminuarea evaziunii fiscale în comerţul cu flori şi plante ornamentale, încurajarea importatorilor, a deţinătorilor de depozite, a producătorilor şi a comercianţilor engros şi en detail ca să-şi organizeze mai riguros activitatea economică, evidenţele financiar-contabile şi fiscale. Un alt obiectiv este creşterea gradului de conformare fiscală, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice”.