Organizatorii Festivalului Tinereţii caută talente în Olt. Preselecţiile au loc la Balş

1079

Anul trecut, câştigătoarea locului I şi a Premiului Special la Festivalul internaţional de muzică uşoară şi folclor „Festivalul Tinereţii” Mangalia, secţiunea folclor, categoria 10-14 ani, a fost olteanca Diana Monete. Reuşita sa a făcut ca organizatorii festivalului să caute anul acesta şi în Olt talente. În premieră pentru judeţul nostru, preselecţiile vor fi organizate la Balş.

Diana Monete, elevă la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina, a participat anul trecut la Festivalului Internaţional de muzică uşoară şi folclor de la Mangalia, vocea sa impresionând juriul care a clasat-o pe locul I şi i-a acordat un premiu special pentru cea mai bună interpretare pe stil gorjean. Reuşita sa i-a adus şi un premiu de promovare a tradiţiilor şi folclorului oltenesc, artista fiind recompensată cu o excursie de cinci zile în Belgia, unde a fost ambasadorul Oltului şi al muzicii populare româneşti la Bruxelles, în Parlamentul European, alături de o delegaţie din care au făcut parte toţi câştigătorii festivalului la secţiunea folclor.
Graţie reuşitei Dianei Monete, organizatorii festivalului au decis ca anul acesta, în premieră pentru judeţul nostru, caravana de preselecţie să poposească şi în Olt. Tinerele talente cu vârsta între 6- 25 de ani, dar şi artişti cu o vârstă mai mare care doresc să se promoveze, se pot înscrie la preselecţie până pe data de 15 martie, la Primăria Balş sau pe adresa de e-mail office@festivalultineretii.ro. Preselecţiile se vor organiza în oraşul Balş, la sediul primăriei, pe 9 aprilie, pentru secţiunile muzică uşoară şi folclor, pe categorii de vârstă: 6-9 ani, 10-14 ani, 15-25 ani.
Festivalul va avea loc la Mangalia în perioada 1-7 august – muzică uşoară şi 8- 15 august -folclor.