Acțiunea Truck & Bus, în derulare în județul Olt

188

În perioada 15 – 21 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii olteni au participat la acţiunea, organizată la nivel naţional, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Poliţiştii olteni au verificat 443 de autovehicule, dintre care 180 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 263 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au constatat 215 de abateri, dintre care 63 la autovehicule de transport de persoane şi 152 la cele de transport marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 99 sancţiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 81 pentru lipsa documentelor şi 35 pentru alte abateri la regimul rutier.